kinderfysiotherapie Wageningen

Kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Vis in Wageningen

Ieder kind ontwikkelt zich anders. De een beweegt zich heel gemakkelijk, bij de ander is het een stuk lastiger. Heeft uw kind moeite om bepaalde motorische vaardigheden onder de knie te krijgen? Maak dan een afspraak bij de kinderfysiotherapeute bij Fysiotherapie Vis.

kinderfysiotherapie Wageningen kinderfysiotherapie Wageningen kinderfysiotherapie Wageningen

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot en met 18 jaar. Het gaat dan vooral om kinderen met een achterstand in de bewegingsontwikkeling of met motorische problemen. Ook kinderen die moeite hebben om met leeftijdsgenootjes mee te komen op lichamelijk of sociaal-emotioneel vlak hebben veel baat bij fysiotherapie.

Tijdens de therapie werken we samen met het kind, de ouders en eventueel de leerkrachten. De behandeling bestaat uit bewegingstherapie; tijdens deze behandeling leren kinderen hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en verbeteren. We richten ons op een niveau dat aansluit bij de belevingswereld van het kind. We gebruiken kindvriendelijke oefenmaterialen in een grote oefenruimte.

Veel voorkomende klachten bij kinderen zijn:

  • achterstand in de ontwikkeling in vergelijking tot leeftijdsgenootjes
  • problemen met de fijne of grove motoriek
  • baby’s met een voorkeurshouding

Ook kunnen er zich klachten voordoen tijdens de groei, zoals hypermobiliteit en blessures tijdens sporten.